DART on Googlen avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, joka toimii verkkosivuilla ja servereissä, ja jolla voi JavaScriptiä paremmin hoitaa suurten verkkosovellusten koodaamisen. DART kielen kehitys aloitettiin 9/2011 ja 1.0-versio kielestä julkistettiin loppuvuodesta -2013. Nyt jo on olemassa lähes valmiit työkalut Chrome selainta varten. Blogger-blogien pitäjiä varten saamme ehkä kiintoisia Gadgetteja sivupalkkeihin ja muuta toiminnallisuutta verkkosivuille.
TÄMÄ blogi sisältää pääosin omia pohdintojani ja muistiinpanoja, eikä se varmaankaan tuo kovinkaan paljon uutta DART-kielen opiskeluun. Materiaali on pääosin KOPIOITU :( Dartlang-sivustoilta, josta kannattaa KÄYDÄ TARKISTAMASSA kielen viimeiset syntaksit.

maanantai 26. joulukuuta 2011

Testaamassa Windows-Live blogityökaluja

 Joulun aikana oli rauhallista, pitkiä perusteellisia artikkeleita DART-kielestä ja paljon keskusteluja.  Vähän sähköposteja. 

Otsikko 1

Uusi kappale

Otsikko 2

Seuraava kappale
Tämä sanojen arvauspeli, 20Q.net on ollut hyvää rentoutumista opiskelusta. 
Tämä Windows-Live on ihan mahdollinen blogityökalu.  Loppuu WLW:n osuus, alkaa Blogger:
Mutta tästä eteenpäin menikin kaikki Windows Live Writer ohjelman osalta päin mäntyä.  En keksi keinoa, miten saan tämän blogin tiedot ja omat tietoni poistettua Windows Live Writeristä.

Ja tässä Windows rikkoo tärkeintä ohjelmoinnin periaatetta:  Käyttäjän on päästävä nopeasti tietoihin käsiksi, Mutta hänen on myös päästävä nopeasti pois.  Juuri tämä on syy, miksi tarvitaan Dart:in kaltaisia helposti käytettäviä, loogisia, hyvin suunniteltuja työkaluja.  Käyttäjän kannalta ohjelman filosofian on oltava selkeä.  Ei ohjelma voi olla vankilan kaltainen, joka sitoo käyttäjää.
Olen nyt ongelmissa tämän kanssa ja pakko käyttää aikaa ja energiaa että tämän windows Live Writerin saisi päästämään otteensa blogistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti