DART on Googlen avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, joka toimii verkkosivuilla ja servereissä, ja jolla voi JavaScriptiä paremmin hoitaa suurten verkkosovellusten koodaamisen. DART kielen kehitys aloitettiin 9/2011 ja 1.0-versio kielestä julkistettiin loppuvuodesta -2013. Nyt jo on olemassa lähes valmiit työkalut Chrome selainta varten. Blogger-blogien pitäjiä varten saamme ehkä kiintoisia Gadgetteja sivupalkkeihin ja muuta toiminnallisuutta verkkosivuille.
TÄMÄ blogi sisältää pääosin omia pohdintojani ja muistiinpanoja, eikä se varmaankaan tuo kovinkaan paljon uutta DART-kielen opiskeluun. Materiaali on pääosin KOPIOITU :( Dartlang-sivustoilta, josta kannattaa KÄYDÄ TARKISTAMASSA kielen viimeiset syntaksit.

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Mikä on oikea kansio sijainti Dart-editorille?

Editorin kanssa samassa hakemistossa voi olla myös omatekemää dataa, jos polut määrittää niin.  Toisaalta editorin voisi varmaan sijoittaa myös Programs-hakemistoon... Ja ylläpitää dataa muualla.

Päädyin itse sijoittamaan Editorin kaikkine tiedostoineen Julkinen-kansioon.  Kun huomasin, että Data talletettiin omaan käyttäjä-kansiooni, käänsin senkin tämän tämän Julkinen/Dart-hakemiston alikansioon.  Jotenkin tuntuu paremmalta, että kaikki tähän liittyvä on samassa paikassa, jolloin niitä on helpompi tutkia.

Kun editorista tuli versio 1910, jätin vanhat hakemistot ja perustin Julkiseen kansioon uuden Dart_ED_1910-kansion.  Editorin EXE-tiedostosta lähetin pikakuvakkeen työpöydälle, ja TÄHÄN pikakuvakkeeseen lisäsin nimeen tuon 1910.  Näin tiedän varmasti klikkaavani haluamaani versioon...
Minulle ei hirveästi ollut malttia lukea ohjeita, kuinka nämä systeemit olisi pitänyt rakentaa...
Yksi pyrkimykseni on pitää hakemistopulut mahdollisimman lyhyinä ja kaikki tärkeimmät kansiot Editorin kanssa samassa.

Heti perään tuli versio 2380, ja sen asensin vastaavasti.  Käytän varmaan versioita aluksi rinnakkain.

Dart editori alkaa olla ominaisuuksiltaa hieno, ja lähes joka päivä Dart-ohjelmaan tulee jotakin uutta.  Hyvin menee Dartilla, ja koska se helpottaa niin paljon laajojen ohjelmien ylläpitoa , niin tämä kieli kyllä tulee menestymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti