DART on Googlen avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, joka toimii verkkosivuilla ja servereissä, ja jolla voi JavaScriptiä paremmin hoitaa suurten verkkosovellusten koodaamisen. DART kielen kehitys aloitettiin 9/2011 ja 1.0-versio kielestä julkistettiin loppuvuodesta -2013. Nyt jo on olemassa lähes valmiit työkalut Chrome selainta varten. Blogger-blogien pitäjiä varten saamme ehkä kiintoisia Gadgetteja sivupalkkeihin ja muuta toiminnallisuutta verkkosivuille.
TÄMÄ blogi sisältää pääosin omia pohdintojani ja muistiinpanoja, eikä se varmaankaan tuo kovinkaan paljon uutta DART-kielen opiskeluun. Materiaali on pääosin KOPIOITU :( Dartlang-sivustoilta, josta kannattaa KÄYDÄ TARKISTAMASSA kielen viimeiset syntaksit.

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Dart keskusteluryhmä on hieno ja keskustelu-sivuston toiminnot hyviä.

Keskusteluryhmässä on 513 kpl aiheita.  Olen ehkä lukenut ne kaikki kursorisesti, mutta nyt tuntuu siltä, että olisi syytä käydä ne vielä läpi syvällisemmin.  Ja samalla voisi tähdittää ne.  Saisi jyvät erotettua akanoista.  Mahtava urakka, ja osin ehkä tarpeeton.
     Jos olisi valmista ohje/koodi/esimerkki yms. -materiaalia, niin siihen perehtyminen olisi paljon tärkeämpää.
Kun tämän lukemisen joutuu tekemään Wikipedia-sanakirjaan tukeutuen, niin se on myös hidasta.  Mutta siis kuitenkin tarpeellista.  Jos vain aika riittäisi...

Keskustelusivujen toiminnot ovat kehittyneet ja fiksut.  Google on järjestänyt lukemisen ja keskusteluihin palaamisen helpoksi.  Tähditys ja eri selausvaihtoehdot ovat toimivia.  Minun olisi pitänyt alusta alkaen syventyä tähän keskusteluun syvällisemmin.

http://groups.google.com/a/dartlang.org/group/misc/topics
Dart keskustelu löytyy täältä.
Ja Dart siis on Googlen uusi, selaimissa toimiva ohjelmointikieli.  Sitä synnytetään ja kehitetään parhaimmillaan.  Ehkäpä tammikuun lopussa saamme ensimmäisen kunnolla jakelukelpoisen version.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti