DART on Googlen avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, joka toimii verkkosivuilla ja servereissä, ja jolla voi JavaScriptiä paremmin hoitaa suurten verkkosovellusten koodaamisen. DART kielen kehitys aloitettiin 9/2011 ja 1.0-versio kielestä julkistettiin loppuvuodesta -2013. Nyt jo on olemassa lähes valmiit työkalut Chrome selainta varten. Blogger-blogien pitäjiä varten saamme ehkä kiintoisia Gadgetteja sivupalkkeihin ja muuta toiminnallisuutta verkkosivuille.
TÄMÄ blogi sisältää pääosin omia pohdintojani ja muistiinpanoja, eikä se varmaankaan tuo kovinkaan paljon uutta DART-kielen opiskeluun. Materiaali on pääosin KOPIOITU :( Dartlang-sivustoilta, josta kannattaa KÄYDÄ TARKISTAMASSA kielen viimeiset syntaksit.

lauantai 31. joulukuuta 2011

Keskusteluja ja kokemuksia DART editorista

Lyhyesti sanottuna DartEditori on työkalu, jolla kirjoitetaan, tarkastetaan automaattisesti (Debug) ja käännetään dart-kielellä kirjoitettuja ohjelmia.  Editorissa on lukuisia työtä helpottavia ominaisuuksia, ja koska nämä ovat tulleet käyttöön melkoisen nopeassa tahdissa, niin lienee lupa odottaa jatkossa myös uusia parannuksia.  IDE, integroitu ohjelmointi-työkalu, sitä kohden tässä ollaan menossa.  Mutta vielä ei kovin lähellä olla...


Hyvä kuva-leikkein varustettu esitys ja purnaus asioista, joihin moni editorin käyttäjä törmää.  Muistakaamme silti, että nämä välineet ovat vasta kehitysvaiheessa.
http://japhr.blogspot.com/2011/12/getting-started-with-dart-editor-and.html


http://blog.sethladd.com/2011/12/10-lessons-from-porting-javascript-to.html
Erinomainen artikkeli, jossa tuodaan myös esiin tärkeitä näkökantoja Dart-editorista.

http://www.dartlang.org/docs/getting-started/editor/index-win.html
Ja tässä siis on editorin Tutorial ja latausohjeet DartLang-sivustolta.



tätä artikkelia täydennetään vielä......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti