DART on Googlen avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, joka toimii verkkosivuilla ja servereissä, ja jolla voi JavaScriptiä paremmin hoitaa suurten verkkosovellusten koodaamisen. DART kielen kehitys aloitettiin 9/2011 ja 1.0-versio kielestä julkistettiin loppuvuodesta -2013. Nyt jo on olemassa lähes valmiit työkalut Chrome selainta varten. Blogger-blogien pitäjiä varten saamme ehkä kiintoisia Gadgetteja sivupalkkeihin ja muuta toiminnallisuutta verkkosivuille.
TÄMÄ blogi sisältää pääosin omia pohdintojani ja muistiinpanoja, eikä se varmaankaan tuo kovinkaan paljon uutta DART-kielen opiskeluun. Materiaali on pääosin KOPIOITU :( Dartlang-sivustoilta, josta kannattaa KÄYDÄ TARKISTAMASSA kielen viimeiset syntaksit.

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Hieno DART-Examples blogi. Hyviä DART esimerkkejä.

Brandon Donnelson on tehnyt erinomaisen ja havainnollisen blogin.  Tässä kopio siitä Google+:aan kirjoittamastani jaosta.  Jos olisin puoli vuotta sitten saanut tällaista kamaa ja säännöllisen verkkoyhteyden, niin minähän jo osaisin DARTia.  Ehkä.

http://c.dart-examples.com/home 




Dart-Examples blogi.  Rakenteista verkko-ohjelmointia. #Ohjelmointi 
Brandon Donnelson on yhdistänyt oivalla tavalla tekstiinsä kielen syntaksit ja havainnolliset esimerkit; tuloksena on selkeälukuisia blogikirjoituksia, joiden avulla aloittelijankin on helppo perehtyä DART-kieleen.  Blogi Dart-examples näyttää laajenevan vauhdilla, ja olen todella tyytyväinen sen sisältöön, ja siihen, että vihdoin osuin löytämään tämän blogin. Kaikkea en ole ehtinyt edes vielä lukea.  
     Editorin asettelu sisennyksineen ja väreineen tekee lukemisen erityisen hauskaksi.  Ruudulla on myös tämä TRY -linkki, jonka avulla koodia voi käydä kokeilemassa käytännössä.  
     Dartlang on erinomainen sivusto, mutta tätä Donnelsonin blogia on vaikea sivuuttaa, kun esim. valitaan oppimateriaalia DART-kielen kurssille tai itseopiskeluun.  
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti