DART on Googlen avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, joka toimii verkkosivuilla ja servereissä, ja jolla voi JavaScriptiä paremmin hoitaa suurten verkkosovellusten koodaamisen. DART kielen kehitys aloitettiin 9/2011 ja 1.0-versio kielestä julkistettiin loppuvuodesta -2013. Nyt jo on olemassa lähes valmiit työkalut Chrome selainta varten. Blogger-blogien pitäjiä varten saamme ehkä kiintoisia Gadgetteja sivupalkkeihin ja muuta toiminnallisuutta verkkosivuille.
TÄMÄ blogi sisältää pääosin omia pohdintojani ja muistiinpanoja, eikä se varmaankaan tuo kovinkaan paljon uutta DART-kielen opiskeluun. Materiaali on pääosin KOPIOITU :( Dartlang-sivustoilta, josta kannattaa KÄYDÄ TARKISTAMASSA kielen viimeiset syntaksit.

lauantai 29. lokakuuta 2011

Dart-kielen opiskeluni on nyt päässyt todella vauhtiin

Olen saanut Dart-Editorin, jonka mukana tuli valtava määrä koodia, siinä riittää työtä, kun aion käydä ne kaikki läpi ainakin kursorisesti.  Dart Program language specification;  Draft version 0.03  on myös lukemistossa.  Ja samalla käyn läpi nykyisiä verkkosivuja ja etsin uusia, sekä kelaan Twitteriä.

Voisin arvella opintojeni olevan nyt 7% vaiheessa, jos tuo luku nyt mitään kertoo.  Tavoitteeksi voisin ottaa pääseväni vuodenvaihteessa 60% tilanteeseen.  Olen tottunut monimutkaisia asioita opiskelemaan tiiliskivikirjojen avulla, joten tämä tietokoneella opiskelu on erilaista.  Laaja "COMPLETE QUIDE TO" olisi kätevä.
     Missä vaiheessa sitten Dart tuotteena on valmis, niin siitä ei ole tietoa.  Jo nyt Dart kääntää oman koodinsa Java-Scriptiksi, joka toimii missä tahansa selaimessa, jonka ei siis tarvitse tietää mitään Dart-koodista.  Tässä mielessä se on siis jo täysin toimiva tuote, vaikkei sitä kai virallisesti ole vielä julkaistu.  (?)

Dartin opiskelu joka tapauksessa voittaa kirkkaasti verkkopelit ja kuvien pyörittelyn kiinnostavuudessa.  Dart sopii askarteluksi myös nuorelle nörtille, joka aikoo menestyä it-maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti