DART on Googlen avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, joka toimii verkkosivuilla ja servereissä, ja jolla voi JavaScriptiä paremmin hoitaa suurten verkkosovellusten koodaamisen. DART kielen kehitys aloitettiin 9/2011 ja 1.0-versio kielestä julkistettiin loppuvuodesta -2013. Nyt jo on olemassa lähes valmiit työkalut Chrome selainta varten. Blogger-blogien pitäjiä varten saamme ehkä kiintoisia Gadgetteja sivupalkkeihin ja muuta toiminnallisuutta verkkosivuille.
TÄMÄ blogi sisältää pääosin omia pohdintojani ja muistiinpanoja, eikä se varmaankaan tuo kovinkaan paljon uutta DART-kielen opiskeluun. Materiaali on pääosin KOPIOITU :( Dartlang-sivustoilta, josta kannattaa KÄYDÄ TARKISTAMASSA kielen viimeiset syntaksit.

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Ongelma Dart-editorin asentamisessa. RATKAISTU

(Huom, nämä DartEditorin versiot näyttävät vaativan jre tai jdk version 6.  Kun latasin JDK 6:n dart-hakemistooni, niin kaikki näyttää toimivan hyvin.)
Klikkaan editorin asennuspaketin kuvaketta (darteditor.exe)  se avautuu, logo näkyy noin 5 sekunnin ajan, sitten Editori antaa pitkän virheilmoituksen:  
"   \DartEditor\.metadata" is read-only.  " 

Tällainen voisi liittyä ongelmaan, joka minulla oli editorien 10994 ja 11397 kanssa:

Windows Defender esti DartEditorin asentamisen, eikä edes antanut mitään varoitusta tai tiedotusta siitä.  Ei, vaikka olen koneeni "Administrator".  

DART-editori asennetaan toistaiseksi muista ohjelmista poikkeavalla tavalla; Siinä ei ole erillistä asennusohjelmaa, VAAN käyttäjän on avattava se "Windows pääkäyttäjänä", Administraattorina.  

Vasta kun avasin kuvakkeen vartavasten hiiren OIKEAN painikkeen kautta "Windows Administrator:ina", sain asennusohjelman käynnistymään.  Sitten minun piti normaaliin tapaan vastata:  "Kyllä, haluan antaa tämän ohjelman tehdä muutoksia koneeseeni"  

Nyt näyttää siltä, että minun on jatkossakin avattava DartEditori AINA Administratorina.  Toisessa koneessani ei tätä ongelmaa ole, koska olen ymmärtänyt laittaa Windows Defenderin pois toiminnasta.  Myöskin tämän koneen Linux/Ubuntu puolella asennus sujui ongelmitta.  
Eiköhän tämäkin ongelma ratkea joskus...

Kysyin neuvoa tähän ongelmaan Dartlang keskusteluryhmässä:  
Dart Editor FirstRun and missing User\Settings File 


Minä törmäsin tähän ongelmaan, koska tavallisessa koneessani en käytä *Windows Defenderiä.  Siksi se pääsi yllättämään niin pahasti toisessa koneessa. 

Ohjelmoijat eivät yleensäkään käytä Windowsia juuri tämänkaltaisten asioiden takia. 
Suosittelen Linuxia.

Huom!   Nämä DartEditorin versiot näyttävät vaatiivan jre tai jdk 6-version.  
Asensin JDK:n (Java Development Kit) 6:n  dart hakemistooni, ja kaikki näyttää sitten toimivan hyvin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti