DART on Googlen avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, joka toimii verkkosivuilla ja servereissä, ja jolla voi JavaScriptiä paremmin hoitaa suurten verkkosovellusten koodaamisen. DART kielen kehitys aloitettiin 9/2011 ja 1.0-versio kielestä julkistettiin loppuvuodesta -2013. Nyt jo on olemassa lähes valmiit työkalut Chrome selainta varten. Blogger-blogien pitäjiä varten saamme ehkä kiintoisia Gadgetteja sivupalkkeihin ja muuta toiminnallisuutta verkkosivuille.
TÄMÄ blogi sisältää pääosin omia pohdintojani ja muistiinpanoja, eikä se varmaankaan tuo kovinkaan paljon uutta DART-kielen opiskeluun. Materiaali on pääosin KOPIOITU :( Dartlang-sivustoilta, josta kannattaa KÄYDÄ TARKISTAMASSA kielen viimeiset syntaksit.

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Ongelmia ja onnistumisia DART editorin käytössä ja asentamisessa

Dart Editori 3177 oli minulla kansiossa Julkinen\Dart_ED_3177\Dart\ ja samaa tyyliä noudatin tähän asti.  Nyt kuitenkin Editori 4577 on kansiossa Julkinen\Dart\.  Kun uusia versioita editorista tuli 2-3 viikon välein, en ehtinyt kunnolla kaikkia edes kokeilla, kun jo oli uusi tarjolla.
     Tämä DART_4577 ei eilen saanut käynnistettyä Java Runtime Environment -ohjelmaa.  Olin ladannut sen Dart hakemiston sisään JRE-hakemistoon, kuten ohjeissa käskettiin.  Kun sitten latasin editorin ILMAN tuota jre-hakemistoa, niin sitten Editori toimi.  Julkinen kansiossa oli minulla parhaimmillaan 4 versiota editorista; nyt siirsin ylimääräiset ulkoiselle levylle.
Ja vihdoinkin Editori on siis kunnossa.

JRE oli siis minulla ilmeisesti jo käynnissä ja uusi asennus vain häiritsi sitä?

Aikaisemmin myöskään osa esimerkeistä ei toiminut;  Total, Slider...    mikähän niissä sitten oli?  Jossakin vaiheessa ainakin tuli viesti:   unable to create JavaScript...
Editorin käyttöön, esimerkkeihin ja omiin ohjelmiin ei kertakaikkiaan ole riittänyt aikaa, heikko verkko on häirinnyt, ja ehkä asennusohjeet / bugit (?)  aiheuttivat myös ongelmia.

Omat ohjelmani minulla on ollut kansiossa WorkOmat, se on Dart-hakemiston alla.  Ne ovat pieniä vaatimattomia kokeiluja ja annan niiden painua unhoon ulkoisella levyllä.

DART  TIEDOSTOJEN KOOT ERI KANSIOISSA:

  • configuration    63 tiedostoa    85 kansiota    4.01 Mt
  • dart-sdk          2712                  52                  8.92 Mt
  • features                4                     2                                23 Kt
  • libraries         1566                   28                       2 Mt
  • plugins             265                  23                  37.7 Mt
  • samples            154                  21                    1.3 Mt
  • workspace          24                  17                  4.28 Mt
  • .eclipseproduct     Tiedosto,   141 tavua
  • dart.exe                  Ohjelma                                          42 Kt    Näin pieni !!
  • darteditor.ini         Tiedosto    101  tavua


WorkOmat -kansio on aloitettaessa tyhjä.  Sinne on tarkoitus tallettaa omat ohjelmat.
Oletusarvoisesti DART-editori haluaa tallettaa uudet tiedostot omaan Windows-kansiooni, minkä siis yritän estää.  Jotain välillä sinne lipsahtaa..

Pääkansion, DART, koko yhteensä asennuksen jälkeen:
                    4791  tied               236 kansiota   55 Mt,     Koko levyllä:    71.9  Mt

DART-editori on kehittynyt hurjasti, uusia ominaisuuksia tullut ja enimmät bugit korjattu.  Paljon oppimista tässä ja SDK:ssa vielä on.  Esimerkit toimivat, paitsi TOTAL.  Tässä taulukkolaskenta ohjelmassa taitaa esteenä olla se, että LapTop koneessani ei ole numeronäppäimistöä erillisenä !!
Tyytyväinen siis nyt on olo :)
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti