DART on Googlen avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, joka toimii verkkosivuilla ja servereissä, ja jolla voi JavaScriptiä paremmin hoitaa suurten verkkosovellusten koodaamisen. DART kielen kehitys aloitettiin 9/2011 ja 1.0-versio kielestä julkistettiin loppuvuodesta -2013. Nyt jo on olemassa lähes valmiit työkalut Chrome selainta varten. Blogger-blogien pitäjiä varten saamme ehkä kiintoisia Gadgetteja sivupalkkeihin ja muuta toiminnallisuutta verkkosivuille.
TÄMÄ blogi sisältää pääosin omia pohdintojani ja muistiinpanoja, eikä se varmaankaan tuo kovinkaan paljon uutta DART-kielen opiskeluun. Materiaali on pääosin KOPIOITU :( Dartlang-sivustoilta, josta kannattaa KÄYDÄ TARKISTAMASSA kielen viimeiset syntaksit.

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

DART uutisia, linkkejä, työkaluja ja ohjelmointi-projekteja

Dart projekti etenee ja tuottaa nyt kiintoisaa materiaalia monella taholla. Dart produces very interesting material now in many places.
Dart Team wekly newsletter http://news.dartlang.org/2012/02/dart-teams-weekly-digest.html

Building Web Apps? Check out our Field Guide
http://www.html5rocks.com/webappfieldguide/toc/index/
This comprehensive guide provides an introduction to many of the skills and best practices you need to build modern web apps. This field guide is designed to help you create great user experiences in your web apps.

10 Dart projects from the community We put out a call to learn what the community is building, and we heard some really interesting projects. Dart is being used for UI frameworks, games, cryptography, 3D, MVC frameworks, and more!
http://news.dartlang.org/2012/02/10-dart-projects-from-community.html 

Ja muistakaa myös;
http://ajlopez.wordpress.com/2012/02/14/tdd-links-news-and-resources-2/
AjLopez kerää uskomattoman määrän erilaisia ohjelmointiin liittyviä linkkejä.

 Minä seuraan edelleen tiiviisti DART-kielen syntyprosessia. Jopa niin tiiviisti, että se häiritsee varsinaista kielen opiskelua. MUTTA tämä on ainutkertainen tilaisuus. Uusia ohjelmointikieliä tekniikan huipulle syntyy vain harvoin. Siksi opiskelu on tämän tutkimuksen rinnalla toisarvoinen. Siinä ei pieni viivästyminen haittaa.
Kaipaisin materiaalia, jonka voi helposti lukea mobiili-laitteella, siis puhelimessa. Kielellisiä rakenteita, luokkia, funktioita jotka voi esittää parilla ruudulla. Minun olisi syytä tehdä tästä aloite keskusteluun; se olisi minun 2-pence, minun panokseni. Olisi helppo jakaa kavereille vinkkejä ja itsekin opiskella bussilla matkustellessa.
Opiskeluni siis junnaa 50% vaiheessa, mutta projeksi silti etenee. Tää on kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti