DART on Googlen avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, joka toimii verkkosivuilla ja servereissä, ja jolla voi JavaScriptiä paremmin hoitaa suurten verkkosovellusten koodaamisen. DART kielen kehitys aloitettiin 9/2011 ja 1.0-versio kielestä julkistettiin loppuvuodesta -2013. Nyt jo on olemassa lähes valmiit työkalut Chrome selainta varten. Blogger-blogien pitäjiä varten saamme ehkä kiintoisia Gadgetteja sivupalkkeihin ja muuta toiminnallisuutta verkkosivuille.
TÄMÄ blogi sisältää pääosin omia pohdintojani ja muistiinpanoja, eikä se varmaankaan tuo kovinkaan paljon uutta DART-kielen opiskeluun. Materiaali on pääosin KOPIOITU :( Dartlang-sivustoilta, josta kannattaa KÄYDÄ TARKISTAMASSA kielen viimeiset syntaksit.

maanantai 21. marraskuuta 2011

Dart keskustelu herättää tunteita ja tuo esiin asiantuntemusta

Erästä artikkelia on jaettu jo 50 kertaa G+.  Kirjoittaja kiinnitti huomiomme suureen määrään tärkeitä ja erikoisia yksityiskohtia Dart-kielessä ja tässä parisivuisessa tekstissä, jota vielä hieman jatkettiin, riittää lukemista pitkäksi aikaa.   Lukijat aiheellisesti kiittivät kirjoittajaa monissa kommenteissa.

Toisessa artikkelisssa lytätään Dart näennäisesti oikeiden ja huvittavien yksiyiskohtien perusteella.  Repostellaan kehittymässä olevan kielen ensimmäisiä speksejä hauskalla tavalla.  Kirjastojen tällä hetkellä kömpelöitä rakenteita...  Kirjoittajalla on ilmiselvästi jotakin Dart:ia vastaan ja ammatillinen analyyttinen ote on väistynyt kiihkon tieltä.  Kaikkien ei toki tarvitse olla "tiedemiehiä" eivätkä kaikki välttämättä omaa kykyä paneutua suureen määrään yksityiskohtia ja samalla nähdä puutteellisuudet todellisessa mittasuhteessaan.
     Rakentumassa, syntymässä olevalle asialle on annettava paljon anteeksi.

Kirjoituksen sisällöstä lukija toki nopeasti näkee, onko se enempi analyyttinen, vai mielipide-kirjoitus.  Molemmat toki puoltavat paikkaansa ja myös mielipide-kirjoituksen takana ON tunne, joka aina perustuu kuitenkin myös yksittäisiin tietoihin.  Näiden kahden kirjoitustyypin tunnistaminen on tärkeätä.  Dart herättää aivan oikeutetusti intohimoja ja siihen liittyy kirjoittajien omia etuja.

Blogini sivupalkissa on kätevä gadget, jossa juoksee Dart-aiheista keskustelua.
Twitter palikka blogissa on harmittavasti itseään toistava; Joskus toki voi olla kiinnostunut siitä, ketkä ovat RT jonkun viestin.   Mutta olisi kiva saada tästä sellainen tiiviimpi paketti, jossa olisi yksi kirjoitus vain kertaalleen.  Diigo ja Delicious, myös Reddit, ovat tässä suhteessa paljon parempia tiedon lähteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti